Aprilie 2015

Șantierul Bisericii Sfântului Maxim Mărturisitorul noaptea (foto)

    În vremea aceea, Moise păştea oile lui Ietro, preotul din Madian, socrul său. Şi depărtându-se odată cu turma în pustie, a ajuns până la muntele lui Dumnezeu, la Horeb;  
    Iar acolo i S-a arătat îngerul Domnului într-o pară de foc, ce ieşea dintr-un rug; şi a văzut că rugul ardea, dar nu se mistuia.  
    Atunci Moise şi-a zis: "Mă duc să văd această arătare minunată: că rugul nu se mistuieşte".  
    Iar dacă a văzut Domnul că se apropie să privească, a strigat la el Domnul din rug şi a zis: "Moise! Moise!". Şi el a răspuns: "Iată-mă, Doamne!"  

„Să se scoale Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui...”

Joi 16 aprilie, în Săptămâna luminată, cu ajutorul lui Dumnezeu, a fost ridicată cu macaraua structura principală a registrului al II-lea al bisericii noastre parohiale. este o etapă foarte importantă din punct de vedere tehnologic pentru că ea va fi reluată și la registrul al III-lea (turla). Practic toate elementele de construcție vor fi reluate - la o scară mai mică - în etapele următoare. 

Învierea lui Hristos - semnele naturii

În ziua de Înviere s-a putut observa din Iași un fenomen astronomic rar: o aureolă luminoasă în jurul soarelui, un adevărat curcubeu ceresc care l-a înconjurat mai multe ore. Nu aș fi semnalat aceasta, dacă nu aș fi citit chiar zilele acestea, în cartea lui Haralambie K. Skarlakidis - Sfânta Lumină. Minunea din Sâmbăta mare de la Mormântul lui Hristos, Atena, 2011, pp.