întâlnirile din jurul sfinților

Maximologul Pablo Argárate la parohia Sfântului Maxim

  • Pablo Argarate, Pr. Dragoș, Dragoș Mîrșanu, presbitera Daniela
    Pablo Argarate, Pr. Dragoș, Dragoș Mîrșanu, presbitera Daniela
  • aici se adaugă Maxim
    aici se adaugă Maxim

   Astăzi a vizitat parohia noastră domnul Pablo Argarate, de origine argentinian, director la Institute for Ecumenical Theology, Eastern Orthodoxy, and Patristics din cadrul Facultății de teologie catolică a Universității din Graz. Pablo este unul din promotorii Sfântului Maxim Mărturisitorul în țările de limbă spaniolă, traducător al unor lucrări maximiene în spaniolă și a publicat o mulțime de studii foarte serioase despre Sfântul Maxim. O parte din aceste studii pot fi văzute pe pagina sa de pe academia.edu

Odată cu scrierea tezei sale de doctorat în filosofie la Buenos Aires în 1995, a produs prima monografie serioasă despre Sfântul Maxim în limba spaniolă, intitulată Ἀεκίνητος Στάσις. El dinamismo del ser a la unidad en el pensamiento de Máximo el Confesor. Acest lucru n-a fost unul foarte ușor, deoarece la acea vreme puteau fi numărate pe degete numărul de pagini din opera Sfântului Maxim traduse în spaniolă.

A fost un moment de mare bucurie reîntâlnirea cu domnia sa, dar și o încurajare pentru ceea ce avem în continuare de lucru împreună cu Sfântul Maxim Mărturisitorul. 

 

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular

You must have Javascript enabled to use this form.